Logo

Probleme in apa

duritateaDURITATEA IN APA se datoreaza prezentei compusilor de calciu si magneziu, care exista intr-o oarecare masura, in toate sursele naturale de apa. Calcarul din apa cauzeaza probleme semnificative cum ar fi :
- depuneri pe instalatiile sanitare, a cazanelor cu abur, infundarea tevilor
- diminuarea transferului termic intre apa si elementul de incalzire – (calcarul este un izolator termic foarte puternic, ceea ce duce la o crestere a costurilor de energie)
- defectiuni la masina de spalat rufe, cea de spalat vase, sisteme de aer conditionat, esspresoare de cafea, masini de gheata, masina de calcat, centrala termica, boiler, etc.
- cresterea consumului de detergenti si materialelor de curatare, pete albe pe vesela
Se recomanda montarea unei statii de dedurizare ce contine rasina cationica pentru a rezulta o apa moale in vederea extinderii duratei de viata a instalatiilor sanitare.

sulfuratMIROS DE OUA CLOCITE (HIDROGEN SULFURAT). Apa care contine hidrogen sulfurat, de obicei, nu prezinta un risc pentru sanatate, insa da mirosul si gustul de ’’oua clocite’’.
Hidrogenul sulfurat este format de bacterii sulf care pot aparea in mod natural in apa.
Este extrem de coroziv pentru partile metalice ale instalatiilor si echipamentelor cu care apa intra in contact.
Mirosul neplacut de sulf ce apare la apa calda este cauzat de dezvoltarea unor bacteriilor in boiler. Aceste bacterii se pot dezvolta in conditiile unui regim de temperatura inadecvat, iar deseori prezenta fierului si manganului in apa conduce la aparitia mirosului de sulf din apa calda. S-a constatat ca ridicarea temperaturii in boiler nu este o solutie permanenta, iar sistemele de deferizare-demanganizare nu sunt suficiente. Pentru a va comunica solutia eficienta 100% pentru eliminarea mirosului de sulf din apa calda nu ezitati sa ne contactati! Sistemul este unul usor de montat si intretinut, iar costul este unul scazut.

TricloretilenaTRICLORETILENA este un lichid incolor cu un miros de cloroform.
Este utilizata ca solvent in industria chimica, ca agent de eliminare a uleiurilor si grasimilor, in curatatoriile chimice, in operatiile de rafinare a sulfului, in industria de prelucrare a  cauciucului, a vopselelor si a adezivilor, ca solvent pentru curatarea si uscarea pieselor electronice.
In cazul in care se foloseste apa ce contine tricloretilena pentru o durata lunga de timp, pot apare probleme la ficat si poate exista riscul de a face cancer. Este de asemenea iritant pentru ochi si pentru piele si toxic in stare de vapori. Pentru eliminare tricloretilena din apa se recomanda filtrele automate cu pat de carbune activ. Pentru o dimensionare corecta a acestora nu ezitati sa ne contactati!

fierFIERUL SI MANGANUL sunt prezenti in mod natural in apa de adancime, iar cuprul si zincul pot proveni de la sistemele vechi de distributie ale apei sau de la coroziunea tevilor si fitingurilor din instalatia sanitara a casei.
Fierul da un gust metalic si astringent apei provocand pete de rugina. Manganul produce pete maro inchis sau negre. Exista mai multe modalitati de a inlatura fierul si manganul din apa. Printre acestea se numara statiile automate cu Birm sau Pyrolox, iar in cazurile unde exista si o apa calcaroasa se recomanda statiile automate cu Ecomix.

nitratiNITRATII
se pot regasi in apele din zonele in care s-au utilizat ingrasaminte chimice pentru agricultura. Nivelul nitratilor din apa de baut este recomandat sa fie sub valoarea de 50 mg/l.
Acestia sunt periculosi in special pentru copii, sistemul lor digestiv ofera conditiile transformarii nitratului in nitrit. Nitritul in tractul digestiv al copiilor poate provoca methemoglobinemia (boala sangelui albastru). Nivelul ridicat de nitrati interfera cu capacitatea sangelui copilului de a transporta oxigen. O solutie o reprezinta montarea unui filtru cu osmoza inversa la chiuveta de la bucatarie, astfel incat familia ta sa poata consuma apa potabila . In aplicatii unde exista un procent mare de nitrati si se necesita tratarea pentru toata casa,  statiile de denitrare sunt solutia.

bacteriiBACTERII IN APA
Alimentarea publica cu apa potabila este obligatorie, prin lege, sa fie sigura din punct de vedere microbiologic. Cu toate acestea, sistemele de apa privata, de asemenea vulnerabile la contaminare bacteriologica, revin in sarcina utilizatorului in vederea solutionarii problemei microbiologice.
Problemele bacteriologice se pot rezolva prin montarea unui sterilizator cu ultraviolete sau prin dozare controlata de hipoclorit de sodiu.

Creare site © statiidefiltrare.ro