0726.658.586
vanzari@statiidefiltrare.ro

Menu

Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/statiide/public_html/templates/gk_rockwall/lib/framework/helper.layout.php on line 154

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/statiide/public_html/includes/application.php on line 536

Statii de dedurizare industriale

staii dedurizare industriale

Dedurizarea apei este reducerea concentratiei de calciu, magneziu si alte cationi metalici din apa. Acesti ioni duri pot provoca o varietate de efecte nedorite, inclusiv acumularea depunerilor de calcar, care pot afecta instalatiile sanitare.
Statiile de dedurizare industriale se bazeaza pe un proces cunoscut sub numele de schimb ionic, utilizand o rasina schimbatoare de ioni numita cationit. Aceasta rasina schimba ionii de sodiu (Na+) cu care aceasta este incarcata cu ionii de calciu si magneziu (Ca++ si Mg++) din apa ce trebuie tratata. Cand rasina din statia de dedurizare este epuizata, ea este plina de ioni de calciu si magneziu si saraca de ioni de sodiu, se necesita regenerarea rasinii. Aceasta procedura se va realiza cu ajutorul solutiei saline (apa+sare tablete) ce se afla in vasul de saramura. In timpul regenerarii are loc un schimb invers intre ionii de sodiu (Na+) si cei de calciu si magneziu (Ca++ si Mg++) acumulati, care sunt eliminati prin racordul de golire la canalizare.

Domenii de utilizare a statiilor de dedurizare industriale:
Dedurizarea apei industriale este frecvent utilizata de catre fabricile de produse lactate, scoli, fabrici, spitale, spalatorii, spalatorii auto, case de ingrijire medicala, apa de alimentare a cazanelor, instalatiile din industria alimentara, lucrari de apa municipale, apartamente, moteluri, hoteluri, statiuni, facilitati de productie, complexe de birouri, turnuri de racire, ferme, si multe alte domenii. Sistemul se amortizeaza rapid, prin reducerea consumului de energie, durata de viata extinsa pentru aparatele ce intra in contact cu apa, precum si mai putine lucrari de reparare a instalatiilor sanitare.

Mai jos va prezentam etapele procesului de regenerarea a statiei de dedurizare:
1.    spalarea inversa cu apa, pentru afanarea stratului de rasina compactat in timpul perioadei de lucru si pentru eliminarea suspensiilor solide acumulate;
2.     regenerarea, spalarea rasinii co-curent sau contra-curent cu saramura pe care statia de dedurizare o prepara singura in rezervorul de stocare sare tablete;
3.    clatire lenta pentru deplasarea saramurii pe toata inaltimea coloanei cu rasina;
4.    clatire rapida pentru eliminarea saramurii din coloana cu rasina;   
5.    remplerea rezervorului de sare cu cantitatea de apa necesara pentru urmatoarea regenerare;

Cele mai bune componente fac cele mai bune statii de dedurizare. Valva de comanda si rezervorul presurizat utilizate in dedurizator sunt esentiale pentru durabilitatea si performantele sale.
Valva de comanda reprezinta componenta ce automatizeaza statia de dedurizare.  Aceasta este cea care comanda si monitorizeaza toate functiile statiei.
Statiile de dedurizare  industriale pot fi echipate cu Valve Clack sau valve Magnum.

Dedurizatoare Clack-Valvele de comanda Clack au dimensiuni de pana la 3 "si debite de pana la 56,8 m3 / h.Ele se pot atasa la tancuri presurizate de pana la 63’’ in diametru. Valvele Clack sunt in diferite versiuni de programe si sunt controlate de microprocesoare in stare solida, cu setari de pe panoul frontal si afisarea pe ecran.

Dedurizatoare Autotrol-Valvele de comanda Magnum Autotrol sunt complet reglabile pentru programare personalizata. Sunt printre cele mai versatile valve de comanda existente pe piata. Sunt realizate din Noryl®, rasina termoplastica, conferind rezistenta la coroziune. Valvele
Autotrol se gasesc cu dimensiunide pana la 2’’si asigura un debit de18mc/h. Cantitatea maxima de rasina cationice ce se poate gasi in tancul presurizat este de 700 litri.

Recipienti dedurizatoare-Tancurile presurizate in care se introduce rasina cationica sunt din FRP armat cu fibra de sticla. Dimensiunea acestora ajunge pana la 70’’ , volumul maxim de mediu filtrant ce poate fi introdus intr-un astfel de tanc fiind de aproximativ 2000 litri.

Se pot realiza configurari de sisteme in paralel, sisteme duplex, triplex, multiplex.

pdf iconSTATII DEDURIZARE INDUSTRIALE pdf iconRASINI DEDURIZARE pdf iconSARE TABLETE         

Solicita oferta

Pentru a solicita o oferta de pret/instalare/service pentru produsele noastre va rugam sa completati formularul de mai jos.
Va rugam completati toate campurile.
Selecteaza fisier pentru atasare.
Limita fisierului atasat este 100 MB
    captcha
    Reincarca
    administrare site, administrare website, intretinere site, realizare site, administrare site web, mentenanta site administrare site, administrare website, intretinere site, realizare site, administrare site web, mentenanta site optimizare seo, optimizare site, seo optimizare, instrumente seo gratuite administrare site, administrare website, intretinere site, administrare site web, mentenanta site optimizare seo, optimizare site, seo optimizare, administrare site, administrare website, intretinere site, administrare site web, mentenanta site