0726.658.586
vanzari@statiidefiltrare.ro

Menu

Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/statiide/public_html/templates/gk_rockwall/lib/framework/helper.layout.php on line 154

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/statiide/public_html/includes/application.php on line 536

Statii eliminare nitrati

statii denitrare2Statiile pentru eliminarea nitratilor si sulfatilor din apa sunt recomandate atat pentru uzul casnic , cat si pentru aplicatii precum ferme de pasari sau animale, restaurante, gradinite, scoli, farmacii, industria alimentara si de bauturi.

Nitratii se pot regasi in apele din zonele in care s-au utilizat ingrasaminte chimice pentru agricultura. Acestia sunt compusi incolori, inodori si fara gust.
Nivelul nitratilor din apa de baut este recomandat sa fie sub valoarea de 50 mg/l. Acestia sunt periculosi in special pentru copii, sistemul lor digestiv ofera conditiile transformarii nitratului in nitrit . Nitritul in tractul digestiv al copiilor poate provoca methemoglobinemia (boala sangelui albastru).
Nivelul ridicat de nitrati interfera cu capacitatea sangelui copilului de a transporta oxigen.
In aplicatii unde exista un procent mare de nitrati si se necesita tratarea pentru toata casa, pentru un cost mult mai mic decat al unei statii de osmoza inversa, statiile de denitrare sunt solutia.
Statiile de denitrare contin o rasina anionica macroporoasa furnizata in forma de clorura umeda. Rasina pentru denitrare schimba nitratii cu cloruri crescand proportional concentratia acestora din urma insa neafectand sanatatea. Procesul de schimb de ioni pentru indepartarea nitratilor este simplu si eficient. Ca si in cazul statilor de dedurizare, regenerarea rasinii se realizeaza cu clorura de sodiu.
Eliminarea azotatilor din apa se realizeaza chiar daca exista o valoare ridicata a sulfatilor in apa.

Statiile de denitrare pot fi de tip:

  • Cabinet – recipientul continand rasina, valva de comanda precum si rezervorul de saramura sunt asamblate intr-un sistem unitar compact.
  • Simplex – recipientul are montata deasupra valva de comanda, iar rezervorul de saramura este separat
  • Duplex – doua rezervoare cu rasina, doua valve de comanda si una motorizata (ce comuta faza de consum de pe un tanc pe altul) si un rezervor pentru saramura.

Recipientul pentru rasina este din polietilena armata cu fibra de sticla, iar rezervorul de saramura din polietilena.

Materialele nu sunt toxice si recomandate uzului alimentar.

administrare site, administrare website, intretinere site, realizare site, administrare site web, mentenanta site administrare site, administrare website, intretinere site, realizare site, administrare site web, mentenanta site optimizare seo, optimizare site, seo optimizare, instrumente seo gratuite administrare site, administrare website, intretinere site, administrare site web, mentenanta site optimizare seo, optimizare site, seo optimizare, administrare site, administrare website, intretinere site, administrare site web, mentenanta site